Coșul este gol...

conversatiiCONVERSAȚII CU ÎNGERII

Autor     Emanuel Swedenborg În stoc: DA
Editura    Pi  
20,00 Lei
Cantitate:
    
Colecția   
Anul lansării     2012
Format    19,5 x 12,5 cm
Pagini    160
ISBN    978-606-93245-0-9

 


„Căci Dumnezeu a binevoit... să-mi deschidă lăuntrul minţii sau spiritul şi astfel am putut fi alături de îngeri în lumea spirituală şi, în acelaşi timp, în lumea naturală, alături de oameni, iar asta [s-a petrecut] timp de douăzeci şi şapte de ani.”

Remarcabila declaraţie a lui Emanuel Swedenborg − om de ştiinţă al secolului al XVIII-lea, politician şi vizionar − pregăteşte cititorul pentru această colecţie de întâlniri cu îngerii. În ultimii douăzeci şi şapte de ani ai vieţii sale, Swedenborg a explorat tărâmurile Raiului şi ale Iadului, a vorbit cu îngerii despre viaţa de după moarte, a discutat cu spiritele nou venite în lumea spirituală, despre concepţiile greşite pe care le aveau în legătură cu viaţa de apoi şi a polemizat cu demonii ori cu spiritele rele ale Iadului. Om de cultură al Iluminismului, Swedenborg a notat toate aceste întâlniri, confirmând voia lui Dumnezeu, ca omenirea să cunoască adevărul despre viaţa veşnică.

Aceste relatări, traduse de David Gladish şi Jonathan Rose, au fost selectate din trei lucrări ale lui Swedenborg, intitulate: „Despre iubirea în cuplu”, „Apocalipsa dezvăluită” şi „Adevărata religie creştină”, fiind organizate, în prezenta lucrare, în funcţie de subiect. Prin profunzimile dezvăluite ale realității lumii spirituale, conversaţiile lui Swedenborg cu îngerii îndeamnă cititorul la reflecție și meditație.