Coșul este gol...

dezbateriDEZBATERI CU DIAVOLII

Autor    Donald L. Rose În stoc: DA
Editura    Pi  
22,00 Lei
Cantitate:
    
Colecția   
Anul lansării    2012
Format    19,5 x 12,5 cm
Pagini    156
ISBN    978-606-93245-1-6

 

 

 

 

 

 

 


Timp de un sfert de secol, Emanuel Swedenborg a vizitat tărâmurile subtile, unde Dumnezeu i-a îngăduit să aibă anumite conversaţii cu unele fiinţe spirituale. În 1996, Fundaţia Swedenborg a publicat cartea „Conversații cu îngerii”, în care ne sunt dezvăluite învățăturile pline de înţelepciune pe care spiritele Raiului i-au împărtăşit-o lui Swedenborg. Această lucrare - pereche - însumează unele relatări ce descriu întâlnirile lui Swedenborg cu nişte spirite de natură satanică, relatări ce au fost selectate din mai multe lucrări ale lui Swedenborg.

Spiritele rele îşi manifestă deziluziile și ura lor față de Dumnezeu și față de oameni, creația Sa cea mai de preț. Natura experienţelor lui Swedenborg în iad apar ca un demers al unui Dumnezeu milostiv, care dorește să arate oamenilor care este natura Răului, pentru ca aceștia să se poată feri de el și de amăgirile sale. Introducerea lui Leonard Fox explorează conceptul lui Swedenborg despre Rău în contextul diferitelor religii.

Emanuel Swedenborg (1688-1772) a fost un mistic și savant renumit. După ce a avut unele revelații spirituale semnificative, Swedenborg a trecut printr-o criză spirituală care a prefaţat o serie incomparabilă de întâlniri cu ființe din planurile subtile. El a consemnat aceste întâlniri în treizeci de volume, considerând despre sine că împlineşte voia lui Dumnezeu, adică, în acest caz, ca omenirea să aibă posibilitatea să afle adevărul despre viața eternă.