Coșul este gol...

isis2ISIS DEZVĂLUITĂ – ȘTIINȚA (VOL. II)

Autori     H.P. Blavatsky În stoc: DA
Editura     Ganesha vol. 1+2: 60 Lei

40,00 Lei
Cantitate:
Colecția     Esoterica
Anul apariției     2014
Format     21 x 14,5 cm
Pagini    576
ISBN     978-606-93190-7-9

 


„Atunci când, cu mulți ani în urmă, am călătorit pentru prima dată în Orient spre a explora, fiind animată de o vie curiozitate, tainele sanctuarelor sale, care unele dintre ele sunt actualmente părăsite, unele întrebări îmi reveneau, aş putea spune obsesiv, în conştiinţă, întristându-mă: Unde se află Dumnezeu? Cine este Dumnezeu? Ce este Dumnezeu? Cine a descoperit în totalitate Spiritul Nemuritor al fiinţei umane, spre a fi apoi sigur de nemurirea ei?

Chiar şi pe vremea când mă aflam deja în culmea frământărilor ce erau legate de răspunsurile la astfel de întrebări, care pentru mine erau dificile, am intrat apoi în legătură cu unele fiinţe umane ce erau înzestrate cu uimitoare puteri paranormale, misterioase şi care deţineau o cunoaştere atât de amplă şi profundă încât, pe drept cuvânt, am considerat că astfel de fiinţe umane îşi merită pe deplin numele de Mari înţelepţi ai Orientului.

Am fost apoi cât se poate de receptivă la învăţăturile lor tainice pe care mi le-au oferit. Unii dintre ei m-au ajutat să înţeleg că prin combinarea ştiinţei în continuă reînnoire cu religia, existenţa Iui Dumnezeu şi descoperirea stării de nemurire a spiritului fiinţei umane pot fi constatate, pot fi în anumite condiţii chiar demonstrate, întocmai precum unele probleme ale geometriei euclidiene.

Cu acea ocazie, pentru prima dată am primit asigurarea că filosofia orientală esoterică nu profesează în realitate altă credinţă în afara unei încrederi absolute şi de neclintit în omnipotenţa Sinelui nemuritor al fiinţei umane. Apoi am fost învăţată că această omnipotenţă apare tocmai datorită înrudirii ce există între spiritul fiinţei umane şi Spiritul universal etern care pentru noi toţi este Dumnezeu.”

Helena Petrovna Blavatsky