Ce sunt orele planetare?

Observând atent calitățile subtile ale fiecărei zile din săptămână, înțelepții din vechime au asociat, deloc întâmplător, fiecărei zile câte un zeu, care are la ore planetarerândul său în sfera sa de forță unul dintre cei șapte aștri cerești principali din sistemul nostru solar. Astfel, ziua de luni se află sub influența Lunii, marți sub cea a lui Marte, miercuri sub cea a lui Mercur, joi sub cea a lui Jupiter, vineri sub cea a lui Venus, sâmbătă sub cea a lui Saturn și duminică sub influența Soarelui.

Mai mult decât atât, conform Principiului holografic ocult, care afirmă că partea se află în întreg, iar întregul se oglindește în parte, pe lângă influența specifică a astrului ceresc corespondent, fiecare zi a săptămânii se află, într-o succesiune bine determinată, sub influența subtil‑energetică, deloc neglijabilă, a tuturor celor șapte aștri principali din sistemul nostru solar.

Știindu-se faptul că fiecare zi astrologică începe la răsăritul Soarelui și se încheie în momentul următorului răsărit, fiecare zi a fost consacrată astrului ceresc corespunzător primei sale ore (de la răsărit). Astfel, prima oră care urmează zilei de sâmbătă este guvernată de Soare, prima oră a zilei care urmează după duminică este guvernată de Lună, prima oră care urmează zilei de luni este guvernată de Marte ş. a. m. d. Ținând cont de aceste considerente, cei înțelepți au urmărit să realizeze diferite acțiuni în anumite momente ale zilei, observând că rezultatul pe care îl obțineau era net superior față de cazul în care nu respectau aceste învățături tainice.

Orele planetare și influența lor subtil-energetică

Ora Soarelui

Soarele este asociat adeseori cu divinitatea, bucuria de a trăi, bunăstarea materială, succesul, și vitalitatea, cu aspectele referitoare la curaj, autoritate, independenţă, încredere în sine, faimă, entuziasm, hotărâre, voinţă, generozitate, vigoare, spirit de sinteză și de organizare. Simbolistica răsăritului ca o perpetuă reînnoire a ceea ce este vechi face ca ora Soarelui să fie de asemenea asociată cu noile începuturi pline de speranţe, cu proiectele noi, dar şi cu energia necesară pentru a revigora proiectele mai vechi pe care, eventual, le-am abandonat.

Este momentul potrivit pentru a începe să creăm, să ne definim, să ne rafinăm și chiar să începem să ne manifestăm aptitudinile de conducători, bineînțeles dacă aspirăm către aceasta. Această oră planetară este de asemenea foarte potrivită pentru a ne ocupa de sănătatea personală.

Ora Lunii

Specifice orei planetare lunare sunt aspectele legate de atitudine, comportament, emoţii, mister, instinct, receptivitate, sentimentul de acasă, îngrijire, intuiţie, imaginaţie, armonie, suflet, jocuri, bani, cămin, părinți, adaptare, intuiție, sănătate. Este momentul rememorării, a evocărilor şi a lui „a simţi“. Ora planetară lunară sunt potrivite pentru realizarea treburilor casnice, a reuniunilor intime cu familia sau cu prietenii apropiaţi, pentru romantism, contemplare, introspecție dar şi vindecare. Ora Lunii este de asemenea asociată cu principiul feminin, cu aspectele legate de naştere şi de fertilitatea femeii.

Ora lui Marte

Temele specifice sferei de forță a planetei Marte se axează pe verbele a acţiona, a transforma, a căuta victoria şi realizarea scopurilor pe care ni le-am propus, a amplifica forţa şi energia.

Cuvintele cheie specifice orei lui Marte sunt: acţiunea, progresul, impetuozitatea, începuturile, curajul, impulsionarea, spiritul de competiţie, efortul, iniţiativa, aventura, promptitudinea, dinamismul, forţa, vitalitatea, energia debordantă, dorinţa, pasiunea, sexualitatea şi virilitatea, strategia, capacitatea de instruire a oamenilor. Este un moment propice pentru a ne aduna forţele necesare asumării deciziilor care se impun în viaţa noastră sau să ne canalizăm energia hotărârii şi a voinţei specifice lui Marte pentru a ne uni cu voinţa unui grup unit. Energia lui Marte include totodată aspecte ce implică vehiculele, utilajele, repararea şi întreţinerea maşinilor, a motoarelor dar şi gătitul comercial. Este momentul potrivit pentru a începe să efectuăm lucrări sau modificări în ceea ce priveşte restaurantele, bucătăriile, fierăriile, grădinile şi alte locuri unde sunt necesare energiile active ale lui Marte.

Ora lui Mercur

Temele legate de energia lui Mercur includ toate tipurile de comunicare, inclusiv arta şi divinaţia, practicile spirituale pentru obţinerea darului elocinţei, cele pentru protecţia călătoriilor, mai ales pentru călătoriile de afaceri şi pentru alte tipuri de călătorii care trebuie să fie foarte rapide și eficiente. Ora lui Mercur este foarte favorabilă pentru concentrarea energiilor mentale asupra studiului şi a gândirii creative, asupra eforturilor depuse în afaceri.

Cuvintele-cheie specifice orei lui Mercur sunt: gândirea, iluzionarea, isteţimea, comunicarea, înţelegerea, curiozitatea, expresia, informaţia, alerta, agilitatea, dorinţa de cunoaştere, interpretarea, mobilitatea, adaptabilitatea, versatilitatea şi talentul literar.

Ora lui Jupiter

Ora lui Jupiter este considerată a fi favorabilă pentru acţiuni ce vizează evoluţia spirituală, expansiunea lăuntrică, lărgirea propriilor orizonturi, studiul unei limbi străine sau preocuparea pentru aspecte legate de lege şi justiţie, precum şi pentru îndeletniciri practice cum ar fi creşterea şi acumularea materială, în special prin dezvoltarea proiectelor deja existente. Preocupările comunitare – munca pentru comunitate sau sărbătorile comunităţii sunt de asemenea legate de energia jupiteriană. Din moment ce Jupiter, planeta guvernatoare a acestei ore, este numit prin excelenţă marele benefic, această oră planetară este favorabilă pentru luarea unor decizii înţelepte şi inspirate sau pentru materializarea celor mai înalte idealuri ale noastre.

Energia jupiteriană este la modul tradiţional asociată cu abundenţa, asumarea, credinţele, beneficiul, sinceritatea, imparţialitatea, buna-dispoziţie, încrederea, pacea lăuntrică, elaborarea, încurajare, etica, generozitatea, norocul, opinia, optimismul, francheţea, filosofia, succesul, teoria, înţelegerea şi înţelepciunea.

Ora lui Venus

Energia venusiană este asociată cu bucuria de a trăi, adevărurile personale, conştiinţa simţurilor, iubirea, pasiunea elevată, armonia, frumuseţea, fertilitatea, prietenia, artele și, în general, orice ne aduce plăcere sau încântare senzuală. Este momentul în care putem face apel la creativitate în scopuri artistice şi senzoriale, cum ar fi muzica, artele vizuale, artele iubirii, umorul, dansul. Ora lui Venus este propice pentru a începe să interacţionăm cu familia, cu prietenii, cu iubiţii sau iubitele noastre, oferindu-le atenţie, căldură sufletească şi iubire. Este un moment foarte potrivit pentru a începe să fuzionăm amoros cu fiinţele de sex opus pe care le iubim şi care ne iubesc.

Cuvintele-cheie specifice orei lui Venus sunt: afectivitate, atracţie, frumuseţe, charismă, şarm, pace sufletească, cooperare, curtoazie, dans, eleganţă, flirt, cucerire, satisfacţie, bucurie, lux, convingere, senzaţie, senzualitate, zâmbet şi valoare.

Ora lui Saturn

La modul tradiţional, energia saturniană este legată de fertilitatea masculină, de conservarea şi amplificarea potenţialului sexual masculin, de asumare, responsabilitate şi de asemenea pentru a ajunge la înţelegeri profunde ale aspectelor karmice. Sunt binevenite toate acţiunile de reconciliere, ce vizează înţelegerea şi vindecarea rănilor fiinţelor apropiate.

Atributele asociate în mod tradiţional orei lui Saturn sunt: abstinenţa, ambiţia, concizia, prudenţa, constanţa, decizia, dedicaţia, amânarea, datoria, eficienţa, temelia, răbdarea, permanenţa, rezerva, respectul, restricţia, severitatea, tăcerea, simplitatea, stabilitatea.

* * *

Broșura „Agenda astrologică - 2016” conține tabele cu orele de răsărit și apus ale Soarelui, ora de răsărit a Lunii, orele planetare, demnitatea planetară (gradul de aspectare al planetei respective) pentru fiecare oră planetară în parte, momentele de conjuncție* ale planetelor cu Ascendentul, Mijlocul Cerului și Descendentul (cu alte cuvinte momentele de răsărit, culminație și apus ale planetelor din sistemul nostru solar), aspectele ptolemaice (conjuncție, sextil, trigon, cuadratură și opoziție) dintre planete, intervalele de Lună fără direcție (Lună vidă), nitya-urile lunare, momentele de Lună nouă, Lună plină și eclipsele de Soare și de Lună - calculate pentru anul 2016 - pentru orașele Alba Iulia, Baia Mare, Brașov, București, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara, precum și tabele de calcul al orelor planetare (în funcție de orașele menționate anterior) pentru încă 24 de orașe: Arad, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Câmpina, Chișinău, Costinești, Craiova, Deva, Dej, Focșani, Băile Herculane, Hunedoara, Piatra Neamț, Ploiești, Satu Mare, Târgoviște, Târgu Jiu, Tulcea, Vaslui și Zalău. Cumpără...

* Doar pentru București