Minienciclopedia făpturilor extraterestre

SemjaseEditura Hyperboreus vă propune o călătorie fascinantă în lumea misterioasă a ființelor de pe alte planete. Bine documentată și cu o bogată prezentare grafică, Minienciclopedia făpturilor extraterestre dezbate un subiect prea puțin abordat în peisajul publicistic contemporan: cel al vieții extraterestre.

Până nu cu mult timp în urmă, fenomenul OZN a fost privit cu suspiciune și neîncredere de marea majoritate a populației, orice referire la acesta fiind considerată, implicit de mass‑media, fie rezultatul unor iluzii optice, fie pur și simplu subiectul unor povestiri științifico‑fantastice. Ne amintim, desigur, de celebrele proiecte Sign și Blue Book, ce au fost derulate de administrația americană cu mai bine de patru decenii în urmă, în care toate rapoartele semnalate de martori oculari demni de încredere au fost puse pe seama... discului lunar, a planetei Venus sau a baloanelor meteorologice.

Grija, aproape obsesivă, cu care era mușamalizată orice sesizare a vreunei activități non-pământene, a devenit însă evidentă celor suficient de inteligenți, pentru ca aceste explicații fantasmagorice, oferite cu nonșalanță de oficiali, să mai fie luate ca atare. Minciuna are picioare scurte, se spune. Într-adevăr, odată cu „explozia“ internetului, știrile despre OZN‑uri și despre ființele extraterestre au început să devină tot mai întâlnite. Oameni de știință autentici, cum ar fi de exemplu Frank Drake, au admis și chiar au demonstrat matematic că probabilitatea ca noi să fim singuri în Univers este practic nulă.

Și totuși, atunci unde sunt aceste ființe extraterestre? Cum este posibil ca nicio altă civilizație, dintre atâtea care pot exista în întregul Univers, să nu ne fi descoperit până acum? Iar dacă ne‑au descoperit, de ce nu ni se arată? Aceste întrebări sunt legitime, însă răspunsurile care ni se oferă în momentul de față nu reflectă neapărat realitatea, fiind în mare parte incomplete sau chiar false.

În ciuda numeroaselor proiecte de descoperire a unor civilizații extraterestre, ce au fost organizate de-a lungul timpului de marile puteri ale lumii, există numeroase dovezi care atestă faptul că omenirea a fost descoperită – chiar cu mult timp în urmă – de unele civilizații extraterestre extrem de avansate, iar numărul acestora nu este deloc mic, așa cum am putea crede.

Se știe deja, iar acest fapt a devenit azi o certitudine, că reprezentanții unor civilizații nepământene au inițiat, încă din anii ´40 ai secolului trecut, unele legături cu guvernele Statelor Unite și ale Rusiei. Cazul Roswell, în care ne este prezentat trupul neînsuflețit al unei ființe extraterestre, a cărei navă s-a prăbușit pe teritoriul nord-american, nu mai este astăzi un secret.

Puțini știu însă că astfel de contacte au existat cu mult timp înainte de acest moment. De pildă, în secolul al XVIII-lea, George Washington, primul președinte al Statelor Unite ale Americii, a notat în jurnalul său un eveniment ce pare să fie, în fapt, o întâlnire cu o ființă inteligentă de pe o altă planetă:
„Nu știu dacă ceea ce voi scrie în continuare s-a datorat anxietății minții mele sau altui motiv de acest gen, dar în această după-amiază, în timp ce mă aflam labenefic biroul meu, pregătind o depeșă, am sesizat o prezență ciudată în apartament, ce părea să-mi distragă atenția. Ridicându-mi privirea, am putut vedea stând în fața mea o ființă extrem de frumoasă. Am fost atât de uimit de ceea ce vedeam, mai ales că dădusem ordine stricte să nu fiu deranjat, încât au trecut câteva momente bune până când am reușit să-mi găsesc cuvintele necesare pentru a o întreba despre scopul acelei vizite. Am repetat întrebarea a doua, a treia și chiar a patra oară, însă nu am primit niciun răspuns din partea misteriosului vizitator, cu excepția unei ușoare ridicări a privirii [...]. Senzații ciudate îmi străbăteau întregul trup. Am vrut să mă ridic de pe scaun, însă privirea ființei din fața mea mi-a paralizat pur și simplu voința. Am încercat din nou să vorbesc, însă limba a devenit nefolositoare, ca și când ar fi paralizat. O influență misterioasă, puternică și irezistibilă a pus stăpânire pe mine. Tot ceea ce am putut să fac a fost să privesc îndelung și oarecum absent la vizitatorul cel necunoscut.“
Se spune că ființa respectivă, pe care unii cercetători o consideră ca aparținând unei civilizații foarte avansate, care există în Constelația Pleiade, i-a oferit lui George Washington unele viziuni legate de viitorul Statelor Unite.

Dacă astfel de știri au fost, până nu demult, atent ascunse opiniei publice, asistăm astăzi la dezvăluiri ce par șocante, mai ales atunci când ele sunt făcute de oameni religioși sau de oameni politici cunoscuți. Unul dintre aceștia este Dalai Lama, liderul spiritual al poporului tibetan. Invitat la Universitatea din Portland, Oregon, să țină un discurs studenților despre Univers și despre integrarea omului în acest spațiu atât de vast, Dalai Lama a abordat subiectul existenței civilizațiilor extraterestre. Liderul spiritual a avut ocazia să le spună studenților, și nu numai, că momentul marii întâlniri cu o civilizație extraterestră nu este deloc departe. Ideile sale au fost de-a dreptul șocante pentru că acestea se refereau la faptul că omenirea trebuie să fie pregătită pentru clipa în care va ajunge să-i cunoască pe vizitatorii din alte galaxii.
„Până la urmă, vom primi vizitatori din altă galaxie. Aceiași oameni. Poate puțini diferiți ca formă, dar în principiu la fel. Aceleași ființe simțitoare. Trebuie să înțelegem că extratereștrii sunt ființe care simt la fel ca noi, chiar dacă au o formă diferită“, este de părere Dalai Lama.
Discursul, până la urmă, a avut rolul de a sublinia faptul că, indiferent de forma fizică pe care o pot avea făpturile extraterestre, ele sunt ființe înzestrate cu simțuri ca și noi și că este necesar să le tratăm cu bunătate, chiar dacă forma lor fizică este diferită. Interesant este că Dalai Lama a afirmat că este posibil ca acest moment să fie unul șocant pentru cei mai mulți dintre oameni, pentru că înfățișarea acestor ființe inteligente poate fi una traumatizantă.

Nici Biserica Catolică nu a fost zgârcită cu afirmații referitoare la existența unor civilizații extraterestre, ultimii papi dând frâu liber imaginației enoriașilor săi. Părintele Gabriel Funes, directorul observatorului astronomic de la Vatican, a afirmat recent într-un articol, intitulat „Extratereștrii sunt frații mei“, ce a apărut în paginile publicației oficiale a Sfântului Scaun, că „ar fi o prostie să credem că nu există viață în afara planetei noastre“.
Un alt prelat catolic de la Vatican, părintele Balducci, a afirmat într‑un interviu transmis pe postul de televiziune RAI 1: „Sunt indicii certe că aceste ființe (extraterestre, n.n.) există cu adevărat. Nu încape nicio îndoială.“

mare cenusiu

Fostul ministru canadian al apărării, Paul Hellyer, a afirmat într-un discurs oficial ce a avut loc în fața unei comisii de cercetare a fenomenului extraterestru că există cel puțin patru specii de ființe extraterestre ce vizitează Pământul de mii de ani. Conform fostului politician, una dintre aceste specii este cea a Marilor Albi, câțiva dintre membrii acesteia aflându-se în deșertul Nevada, în celebra locație Zona 51, unde colaborează cu reprezentanți ai guvernului Statelor Unite.
Scopul acestei lucrări nu este de a da un răspuns formal sau definitiv la problema reprezentată de fenomenul OZN. Semnele care se întrevăd tot mai des, peste tot în lume, ne fac să credem cu tărie că soluţia finală nu se va lăsa aşteptată multă vreme de acum înainte. Este posibil ca ea să apară chiar mai repede decât ne așteptăm. Oricum, apariția ei este inevitabilă.

[...] Sperăm, în mod sincer, că acest studiu va aduce o piesă în plus în puzzle‑ul pe care extratereștrii îl construiesc cu răbdare de foarte mult timp, urmărind să creeze condițiile necesare pentru ca omenirea să-i poată întâlni. Nimeni nu poate preciza momentul în care va avea loc această mare întâlnire, dar cu siguranță ea se va produce atunci când omenirea va fi pregătită și își va dori aceasta cu adevărat. Cumpără...